Gezichtsverzorging: op slag een stralende look

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/11/2013 - 10h30
-A +A

PUB

Wat houdt een behandeling via carboxytherapie in?

Catherine De Goursac: Bij de carboxytherapie wordt de lederhuid via injectie van C02 van zuurstof voorzien. Met een heel dunne naald wordt er CO2 onder de huid geblazen, waardoor de zuurstofproductie in onze weefsels gestimuleerd wordt en ook stijgt (via het effect van Bohr). Dat leidt tot een verbetering van het metabolisme onder de huid, een verbetering ook van de microcirculatie  en een stimulering van de fibroblasten waardoor er collageen wordt aangemaakt. 

Dat voorkomt dat de huid verslapt en maakt ze ook soepeler. Met deze techniek kan er ook iets worden gedaan aan blauwe of donkere kringen (door zuurstofgebrek) onder de ogen. Door de carboxytherapie wordt de kleur namelijk verzacht en de huid strakker gemaakt. Zo verminderen de kringen en kan het weefsel zich herstructureren en opnieuw strakker worden.

Bij het inblazen is het verspreiden van het gas (CO2) voelbaar en het rekken van de huid is wat pijnlijk. Als de patiënt extra gevoelig is voor pijn, kan er vóór de behandeling een verdovende crème worden aangebracht. De behandeling heeft geen noemenswaardige bijwerkingen, afgezien van mogelijke bloeduitstortingen.

 

Wat houdt radiofrequentie in?

Catherine De Goursac : Radiofrequentie is een elektromagnetische golf die de weefsels verwarmt en het terrein voorbereidt door de energie tussen de cellen te activeren. Onder de invloed van de warmte (tussen 40° en 43°C) trekken de vetcellen en de collageenvezels zowel in de lengte als in de breedte samen. Daarnaast worden ook de fibroblasten geactiveerd en zo de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, twee stoffen die zorgen voor een mooie, strakke huid.

Ook de kwaliteit van huid verbetert erdoor, want ze wordt tegelijk strakker en elastischer. Onder de invloed van de warmte trekken deze vezels namelijk samen, wat een onmiddellijk verstrakkend effect geeft.

Er is geen enkele bijwerking, behalve een tijdelijke roodheid van de huid die enkele minuten tot enkele uren kan duren.

Die drie technieken van gezichtsverzorging samen maken de huid stralend, de kringen worden minder zichtbaar, de gezichtscontouren worden weer minder vaag en er is een onmiddellijk strak effect.

De aanvalsbehandeling omvat vier sessies, à rato van één sessie per week gedurende een maand. Daarom kiezen patiënten voor deze behandeling eerder vóór een belangrijk feest, een huwelijk…

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 28/11/2011 - 15h18 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 18/11/2013 - 10h30

Dr.Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB