• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  9 mening
 • Getuigenissen (0)

Gezichtsreiniging met olie

Gezichtsreiniging met olie

Meestal denken we niet aan een vette substantie om onze huid te reinigen.

Toch hebben reinigingsoliën heel specifieke voordelen. We zetten de pro's en enkele aandachtspunten voor u op een rijtje.

Hoe werken reinigingsoliën?

Het gezicht reinigen met olie? Dat klinkt hoe dan ook een beetje vreemd, want we willen ons gezicht net ontdoen van vet (het vet van onze talg en van de make-upproducten). Maar het werkt wel degelijk! De olie heeft namelijk een chemische structuur die heel dicht ligt bij de structuur van het vet dat in of op ons gezicht zit. Daarom kan ze het vet oplossen en dus verwijderen. Vrouwen die veel make-up gebruiken, zelfs waterproof make-up en/of make-up met veel pigment, zweren dan ook vaak bij reinigingsoliën. Ze staan daarmee niet alleen. 

Hoe worden reinigingsoliën gebruikt?

De manier van werken verschilt sterk van andere producten voor gezichtsreiniging. Begin met heel droge handen op een droog gezicht. Doe een beetje van de reinigingsolie in uw handpalm, verdeel het over beide handen en breng het aan op uw gezicht. In dit stadium kan een korte massage veel deugd doen, al hoeft het niet…

Ga daarna met lauw water over uw hele gezicht zodat de reinigingsolie er mooi mee vermengd wordt. Ze wordt dan melkachtig. Spoel tot slot de olie af met water en droog uw gezicht met deppende bewegingen af met een handdoek.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/11/2016
Origineel artikel geschreven door op 08/08/2011

Bronnen: M.A.C Cosmetics

Vindt u het artikel interessant?