Gewokte paddestoelen

Recept aangemaakt op 05/10/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 09/03/2015 - 12h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

600 g paddenstoelen
1 bosje lente-uien
enkele takjes koriander
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels sojasaus
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de gewokte paddenstoelen



Maak de paddenstoelen schoon en hak ze fijn.

Snij het bovenste deel van de uien af (hou een goede 10 cm over). Maak ze daarna schoon, was ze, droog ze en versnipper ze.

Was de koriander, dep hem droog, stroop de blaadjes af en snij ze fijn.

Verhit de olie in de wok of gebruik een diepe pan met antiaanbaklaag. Stoof de uien 2 minuten onder voortdurend roeren.
Doe de paddenstoelen erbij, roer en stoof 2 tot 3 minuten op een heel hoog vuur.
Giet de sojasaus erbij en roer goed om alles te deglaceren.

Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Doe de paddenstoelen in een schotel. Strooi de koriander erover en dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 05/10/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 09/03/2015 - 12h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB