• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Gewicht en vitaliteit: hoe kunt u tussen de feesten recupereren?

Gewicht en vitaliteit: hoe kunt u tussen de feesten recupereren?

Kerstmis is voorbij, u voelt zich slapjes en maakt zich zorgen om uw lijn want de weegschaap toont geen al te opbeurende cijfers. Maar geen paniek, vóór de eindejaarsfeesten hebt u nog enkele dagen de tijd om uw gewicht en energiepeil weer op de rails te krijgen.

Niet voor de televisie gaan hangen

Het is nu niet het moment om elke avond voor de televisie te hangen met als excuus dat u moe bent, vooral omdat de kans groot is dat u intussen ook nog snoept (de chocolaatjes en andere snoepjes staan nu binnen handbereik…).  Uw al tumultueuze relatie met de weegschaal zal er zo zeker niet op verbeteren.

Drink een kruidenthee of een kop melk en zet alle schermen in huis uit (ook die van de smartphone), want ze prikkelen uw hersenen alleen maar. En ga vroeg naar bed met een goed boek. Slapen is nog altijd de beste manier om te recupereren.

Leg die spelregels ook op aan de rest van het gezin. Als er in de kamer naast u lawaai is, zult u de slaap niet kunnen vatten. Vroeg gaan slapen is trouwens voor iedereen goed. 

Een soep- en viskuur

U hebt de restjes van de kerstmaaltijden vacuüm verpakt en ingevroren. Goed zo, want het is nu niet het moment om ze op te eten. Deze week eten we namelijk alleen lichte dingen.

Koop gebruiksklare diepvriesgroenten (puur natuur), verwerk ze tot soep en begin deze week elke maaltijd met soep. Eet u ’s middags op het werk? Neem uw soep dan mee als u er geen kunt krijgen in de mes.

Doe een bosje peterselie bij de soep als u die mixt. Peterselie zit boordevol vitamines en versterkende mineralen. Laat room en boter nu even voor wat ze zijn. de soep levert u een mooie dosis natuurlijke groenten die goed verzadigen en maar weinig calorieën aanleveren.

Met een gepocheerde visfilet besprenkeld met goed veel citroen en gekruid met piment d’Espelette en yoghurt of een stuk fruit als afsluiter hebt u een volwaardige maaltijd die uw lijn normaal ten goede zal komen. Kies op het werk voor gegrilde vis.

Vergeet toch niet om ook wat brood te eten, anders krijgt u geen trage koolhydraten binnen en zult u zich snel futloos voelen. 

Artikel gepubliceerd door op 06/01/2016

Vindt u het artikel interessant?