Gevulde aubergines zonder vlees

Recept aangemaakt op 24/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/05/2017 - 14h21
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

12 kleine aubergines van 10 tot 12 cm
4 witte uien
4 takjes platte peterselie
2 eetlepels olijfolie
150 g rijst
4 eetlepels pijnappelpitten
4 eetlepels krenten
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel vijfkruidenpoeder
1 mespunt fijne suiker
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van de gevulde aubergines zonder vlees

Was de aubergines en droog ze. Snij van elk een hoedje je af en leg dat apart.
Hol de aubergines met een lepeltje uit, maar let op dat de schil niet scheurt.

Pel de uien en hak ze fijn. Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn.

Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met hoge rand en stoof de uien 5 minuten. Doe de rijst en de pijnappelpitten erbij en roer 2 tot 3 minuten.
Doe dan het vruchtvlees van de aubergines erbij, samen met de krenten, het kaneelpoeder, het vijfkruidenpoeder, de suiker, de peterselie en een mespuntje zout. Roer alles goed dooreen.
Doe er 25 cl water bij. Leg het deksel op de pan en laat zachtjes garen tot de rijst en de krenten al het water hebben opgenomen (10 tot 15 minuten). Strooi dan peper over de vulling.

Verdeel de bereiding over de uitgeholde aubergines en zet het hoedje er weer op.

Vet met een kwastje een braadpot in met wat olijfolie. Zet de aubergines er rechtop in, mooi naast elkaar. Giet er voorzichtig een glas water tussen. Leg dan het deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
Draai het vuur lager en laat nog eens 10 minuten zachtjes stoven.

Zet de aubergines in een schotel of dien ze op in de pot.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 24/08/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 24/05/2017 - 14h21
PUB