Gestoomde aubergine met gembersaus

Recept aangemaakt op 24/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/05/2016 - 11h02
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

4 kleine aubergines
2 grote teentjes knoflook
5 cm gember
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ciderazijn
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel suiker
PUB

Bereiding van de gestoomde aubergine met gembersaus

Was de aubergines en droog ze. Snij ze in de lengte doormidden. Prik er met de punt van de mes hier en daar 1 cm diep in.
Stoom ze gaar in ongeveer 30 minuten.

Maak intussen de saus klaar.
Pel de knoflook en de gember en hak beide fijn.
Verhit de olijfolie in een steelpannetje en stoof de kruiden al roerend net 1 minuut. Zet het vuur lager en giet de ciderazijn erbij, samen met de sojasaus en de suiker. Roer en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de suiker volledig is opgelost.

Giet de saus op elke auberginehelft en dien meteen op.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 24/08/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 11/05/2016 - 11h02
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB