Gestoofde venkel met sinaasappel

Recept aangemaakt op 17/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/04/2012 - 09h48
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Bereiding van gestoofde venkel met sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180° C (gasstand 6). Haal met een dunschiller dunne reepjes schil van de sinaasappelen. Doe ze een minuut in kokend water. Doe ze in een zeef en schrik ze onder stromend water. Dep ze droog en leg ze op een ovenplaat. Dek af met bakpapier en zet 20 minuten in de oven. Pers de sinaasappelen uit boven een kom. Was de venkel. Snij vier knollen in de lengte in vieren. Haal van de andere alle blaadjes af. Vul een kom met water en het sap van de citroen en leg ze daarin. Verhit de olie in een antiaanbaklaag. Doe er de 16 venkelkwartjes in. Meng dooreen en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur. Doe er het sinaasappelsap bij als ze mooi goudbruin zijn en laat nog eens 20 minuten stoven. Laat de venkelblaadjes uitlekken en doe ze erbij. Meng goed dooreen. Proef even en kruid naar smaak. Schik de venkelknollen en de venkelblaadjes op een schotel. Kook het sap eventueel wat in als het nog te lopend is. Overgiet de venkel ermee. Strooi er de gedroogde sinaasappelschillen over. Dit gerecht past ook uitstekend bij visschotels.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 17/04/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/04/2012 - 09h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB