Gestoofde jonge artisjokken met peper

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Bereiding


Bereidingstijd: 45 minuten
Als u verse artisjokken gebruikt: snij de staart af, laat daarbij 3 cm stengel over en snij vervolgens elke paprika in de lengte in tweeën. Besprenkel ze beetje bij beetje met citroensap.
Gebruikt u ingevroren artisjokken, gebruik ze dan als zodanig, zonder ze te ontvriezen.
Laat de spekblokjes 5 minuten koken in water en giet ze af.
Schil de ui en hak hem fijn. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Fruit ze samen met de spekblokjes in de olijfolie. Giet alles af en giet de olie weg.
Stop het geheel in de stoofpan en doe er de Provençaalse kruiden bij. Doe er het deksel op, verlaag het vuur en laat het gerecht ongeveer 5 minuten stoven. Roer er ook af en toe in. Giet er de witte wijn bij en maak een bouillon.
Verdun de gevogeltefond in een groot glas water.
Doe de artisjokken in de stoofpan en voeg er de bouillon bij. Doe er geen zout bij (het spek en de fond zijn al zout genoeg), wel peper. Doe er het deksel op en laat gedurende 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
Haal er de spekblokjes uit en gooi ze weg. Breng het gerecht op smaak en doe er de fijngehakte kruiden bij alvorens te serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB