Gestoofde courgettes met spekreepjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/07/2011 - 10h20
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

5 courgettes
1 pakje spekreepjes
2 koffielepels rundsfond
peterselie
zout,peper

Bereiding van Gestoofde courgettes met spekreepjes



Was de courgettes, snij de top weg, maar schil ze niet. Snij ze in stukjes (hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze koken). Leg ze op een zuivere doek, voeg wat zout toe en goed mengen met de hand.

Doe het zakje spekreepjes in de stoofpan en laat ze bakken op een goed vuurtje, maar roer regelmatig. Wanneer ze bruin gebakken zijn laat je ze uitlekken en doe het vet terug in de stoofpan.

Doe ook de courgettes daar in. Voeg het rundsfond (aangelengd met 1/2 glas water) toe. Laat gedurende 15 à 20 minuten stoven met de deksel erop. Vergeet niet af en toe te roeren. Niet erg als het een beetje aanbakt: goed losmaken met een houten lepel.

Breng op smaak en strooi peterselie over de bereiding net voor u het opdient.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/07/2011 - 10h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB