Gerookte zalm met tagliatelle van komkommer

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten
voor 2 personen

1 komkommer
4 sneden gerookte zalm
1 citroen
1/2 bosje bieslook
fleur de sel
versgemalen peper

Was de komkommer. Snij beide uiteinden eraf en gooi ze weg. Snij de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne repen. Leg ze systematisch op een stuk keukenpapier. Bestrooi met zout.
Haal de sneden zalm uiteen. Rol elke snee op en snij die in kleine dobbelsteentjes. Leg ze op een bord. Besprenkel met citroen.
Versnipper het bieslook heel fijn met een schaar. Werk boven een kleine kom of een bord om het op te vangen.
Dep de repen komkommer droog. Leg ze op een schotel. Hoop ze wat op zodat ze een mooi volume krijgen. Doe de zalmblokjes en het bieslook erbij. Strooi er wat fleur de sel overheen. Breng verder op smaak met ruim wat peper.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB