Gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Recept aangemaakt op 18/04/2011 - 14h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/12/2014 - 19h29
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Tarbotfilets: 600 g
Voor de saus:
Eigeel: 1
Water: 1 dessertlepel
Boter: 60 g
Citroen: 1
Vloeibare room: 3 eetlepels
Peper, zout
PUB

Bereiding van de gepocheerde tarbotfilets met mousselinesaus

Haal de boter 10 minuten op voorhand uit de koelkast en snij ze in kleine stukjes.

Vermeng het eigeel en het water in een kleine terrine.
Plaats de terrine in een pan met kokend water en verlaag het vuur: het bain-marie moet lichtjes borrelen.
Blijf het mengsel opkloppen tot het schuimig wordt.
Doe er één voor één de klontjes boter bij en blijf kloppen.
Voeg het sap van ½ citroen, peper en zout toe.
Haal de pan uit het bain-marie.

Klop de room op en giet ze bij de saus. Breng het geheel op smaak. Hou de saus warm.

Stoom de tarbotfilets 5 tot 10 minuten, afhankelijk van hun dikte.
Schik ze op de schotel en versier ze met kwartjes citroen en peterselie. Serveer de saus afzonderlijk.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 18/04/2011 - 14h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/12/2014 - 19h29
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB