Gepocheerde rog met sabayon van citroen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/03/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Gepocheerde rog met sabayon van citroen: Ingrediënten voor 4 personen


1 kg roggenvleugels
150 g Thaïse rijst of basmatirijst
1 bosje platte peterselie
2 onbehandelde citroenen
2 eierdooiers
zout
versgemalen peper

Recept voor Gepocheerde rog met sabayon van citroen: Bereiding


Was de rog onder de kraan. Laat de vis dan 30 minuten weken in azijnwater.
Doe de rijst in licht gezouten kokend water en kook hem gaar volgens de instructies op de verpakking.
Was de peterselie, stroop de blaadjes af, versnipper ze en leg ze opzij.
Doe de steeltjes in een kookpot. Snij 1 citroen in schijven en doe die erbij. Giet er 1 l water bij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Leg er dan de rog in en laat 10 tot 15 minuten net onder het kookpunt garen.
Pers de tweede citroen uit. Doe de eierdooiers in een kleine pot en zet die in een bain-marie. Doe er voorzichtig een kleine pollepel van het kookvocht bij en klop goed door. Doe er dan nog twee of drie pollepels bij en blijf continu kloppen. Pas de hoeveelheid bouillon zo aan dat uw sabayon de juiste consistentie heeft. Hij mag niet te dik zijn. Giet dan het citroensap erbij. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg de versnipperde peterselie toe, roer goed en houd warm.
Giet de rijst af. Doe hem in een kom of een andere vorm en draai die om in het midden van de schotel. Laat de rog uitlekken en schik de vis rond de rijst. Overgiet met de sabayon van citroen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 15/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB