Gepocheerde peren met limoen en rode vruchten

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 peren
1 citroen
1 liter water
2 limoenen
1 kaneelstokje
1 bosje ijzerhardkruid
100 gram suiker
1 bakje frambozen
1 bakje braambessen
Munt

Bereiding
Schil de peren en laat het steeltje eraan.
Snij de citroen doormidden en wrijf er de peren mee in. Haal met een dunschiller fijne reepjes schil de citroen.
Maak een siroop: giet het water in een kookpot. Doe er het sap van de limoenen in samen met het kaneelstokje, het ijzerhardkruid en de suiker. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes razen (net onder het kookpunt).
Doe de peren en de citroenschil in de siroop.
Laat 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot de peren vanbinnen gaar zijn. Controleer dat met de punt van een mes.
Laat de peren en de schil uitlekken op een rooster (zet er een bord onder) tot de meeste siroop er af is.
Neem 2 eetlepels siroop en doe die in een steelpan. Doe de frambozen en de braambessen erbij. Warm 5 minuten op op een zacht vuurtje.
Leg op elk bord een peer en enkele reepjes van de gekonfijte citroenschil. Verdeel de rode vruchten errond. Dien lauw of koud op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB