Gepocheerde eieren met gerookte schelvis op een bedje van kool

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten voor 4 personen


1 kleine boerenkool
1 blokje gevogeltebouillon
200 g gerookte schelvis
30 cl halfvolle melk
½ blad laurier
4 eieren
2 eetlepels azijn
¼ bosje bieslook
fleur de sel,
versgemalen peper

Bereiding


Verwijder de grootste en harde bladeren van de boerenkool. Maak de binnenste bladeren los, was ze en snij de harde nerven eruit.
Los het bouillonblokje op in 1 liter water en breng aan de kook. Pocheer de koolbladeren in 15 minuten.
Giet de melk in een steelpan en doe er de laurier en de vis bij. Verwarm zachtjes. Haal de pan meteen van het vuur zo gauw de melk begint te razen. Laat ze zo staan..
Breng in een kookpot water aan de kook en doe er de 2 eetlepels azijn bij. Breek 1 ei in een ingevet kommetje en giet het in het kokende water. Hou het uitwaaierende eiwit met een schuimspaan bijeen. Laat 2 minuten pocheren en haal uit het water. Leg het ei op een vel keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Laat de koolbladeren goed uitlekken. Leg ze op een schotel. Haal de vis uit de melk en laat uitlekken. Pel de vis zoals een ui en leg hem op de schotel. Leg er ook de eieren op.
Was het bieslook en dep het droog. Versnipper het met een schaar boven de eieren en de vis. Strooi er wat fleur de sel over en geef nog een goede draai aan de pepermolen. Dien goed heet op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB