Gepaneerde kippenfilets met amandel en moes van prei

Recept aangemaakt op 19/10/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 23/01/2012 - 14h01
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

3 preiwitten
2 eetlepels olijfolie
1 ei
2 eetlepels amandelpoeder
1 eetlepel bloem
2 kippenfilets
1 koffielepel honing
1 eetlepel sherryazijn
zout
versgemalen peper

Bereiding van gepaneerde kippenfilets met amandel en moes van prei


Daags voordien:
Maak de moes van prei klaar. Was de prei grondig en snij het wit in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpot, stoof de prei snel aan, strooi er wat zout op, leg het deksel op de pot en laat zachtjes stoven tot moes. Roer af en toe en doe er een scheutje water bij als ze beginnen aanbakken. Laat afkoelen, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Paneer de kippenfilets:
Klop de eieren op in een kom. Meng in een andere kom het amandelpoeder met de bloem. Haal de kippenfilet er aan weerskanten door, eerst door het ei, daarna door het bloemmengsel. Wikkel ze in aluminiumpapier en leg ze in de koelkast.

De dag zelf:
Warm de prei op een zacht vuurtje opnieuw op. Roer af en toe.
Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kippenfilets aan weerskanten 4 tot 5 minuten aan. Strooi er een beetje zout over en royaal peper. Leg ze dan op de borden.
Giet de honing en de azijn in de pan en verhit al roerend. Giet deze saus over de kippenfilets. Schik de prei errond.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 19/10/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 23/01/2012 - 14h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB