• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Genot heeft tijd nodig

Genot heeft tijd nodig Mannen en vrouwen hebben niet hetzelfde seksritme. Mannen laten zich leiden door hun driften, raken snel opgewonden en willen even snel klaarkomen. Vrouwen daarentegen willen letterlijk en figuurlijk aftasten en hebben een lang voorspel nodig vóór er sprake kan zijn van een orgasme.

Het lijkt wel alsof mannen en vrouwen op een andere seksuele planeet leven! Bovendien is snelle seks de norm in onze hectische samenleving. Als seksuologe krijg ik vaak jonge vrouwen over de vloer die klagen dat ze na drie of vier keer vrijen nog nooit een orgasme hebben gehad.

Zijn mannen en vrouwen dan wel voor elkaar gemaakt?Toch wel, ondanks alles! We kunnen immers heel wat opsteken van elkaar.Vrouwen zijn trager, en da's een goede zaak voor de mannen. In een evenwichtige relatie zetten ze hun partner aan tot een langer voorspel en een langere opwindingsfase. Dat kan hem alleen maar ten goede komen, want hoe meer hij zijn tijd leert te nemen, hoe groter zijn genot.

De vrouw van haar kant geeft dankzij de inbreng van haar partner meer ruimte aan haar genot.

Om een echte harmonie te bereiken waarin beide partners aan hun trekken komen, is tijd nodig, maar ook belangstelling voor elkaar en zin om samen hun seksualiteit te verkennen. Dat is een proces dat soms maanden of zelfs jaren vergt. Slechts weinig mensen beseffen dat, want de meesten gaan ervan uit dat de seks van bij het begin automatisch perfect moet zijn. Dat klopt niet: seksualiteit is weliswaar natuurlijk, maar is tegelijk iets dat je moet leren. En dat leerproces gaat vrij langzaam. Gelukkig is het al een bron van genot op zich!

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !

Artikel gepubliceerd door op 21/12/2004

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten