Geneesmiddelen tegen plasincontinentie

Gepubliceerd door uroloog in het Tenonziekenhuis op 11/04/2011 - 15h42
-A +A

PUB

Tricyclische antidepressiva

Deze geneesmiddelen behoren tot de klasse van de antidepressiva die al jarenlang worden voorgeschreven. De geneesmiddelen hebben ook anticholinergische eigenschappen en daarom worden ze soms in kleine dosissen voorgeschreven bij de behandeling van drangincontinentie.

 

Anxiolytica

Anxiolytica of angst onderdrukkende middelen worden soms gebruikt bij de behandeling van urine-incontinentie omdat ze net als de myorelaxantia een spierontspannend effect. Ze helpen stress verminderen bij patiënten met urine-incontinentie.

 

Antidiuretica

Antidiuretica hebben tot doel om de frequentie van de urinelozingen te verminderen door de urine-aanmaak te verminderen, maar ze worden nog maar zelden voorgeschreven omdat ze veel bijwerkingen hebben.

 

Hormoonsubstitutiebehandeling bij vrouwen in de menopauze

De menopauze is een factor die plasincontinentie in de hand werkt en dan vooral inspanningsincontinentie. Door de daling van bepaalde hormonen verzwakken de spieren, vooral die van de bekkenbodem. De bekkenbodem en de sluitspier worden daardoor slapper, wat een risico op incontinentie inhoudt. De hormoonsubstitutiebehandeling herstelt het evenwicht tussen oestrogenen en progesteron, waardoor de spiertonus van de bekkenbodem verbetert en de sluitspier van de blaas sterker wordt. De hormoonsubstitutiebehandeling kan zo urine-incontinentie bij vrouwen in de menopauze voorkomen of verbeteren.

Gepubliceerd door uroloog in het Tenonziekenhuis op 11/04/2011 - 15h42
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB