Geneesmiddelen tegen alzheimer niet doeltreffend genoeg!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/11/2011 - 15h59
-A +A

De behandeling van de ziekte van Alzheimer moet op een globale manier worden aangepakt en mag niet enkel berusten op geneesmiddelen.

PUB

Geneesmiddelen tegen alzheimer: met mate!

Een rapport van de Hoge Raad voor Gezondheid in Frankrijk stelt vragen bij vier geneesmiddelen die onderzocht werden. Het gaat om Ebixa (Lundbeck), Aricept (Eisai), Exelon (Novartis Pharma) en Reminyl (Janssen Cilag). Hun doeltreffendheid werd als vrij laag beoordeeld, met "uiterst bescheiden effecten" en een risico op bijwerkingen. Er is ook een  "verhoogd risico op interactie met andere geneesmiddelen, aangezien bejaarde patiënten vaak meerdere geneesmiddelen nemen".

De Hoge Raad geeft dan ook het advies om deze geneesmiddelen niet langer dan een jaar toe te dienen en vraagt na zes maanden een nauwgezette herevaluatie door de voorschrijvende arts, waarbij de globale zorg altijd op de eerste plaats moet komen.

Ook in België benadrukken de laatste rapporten van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidzorg dat de geneesmiddelen tegen de ziekte van Alzheimer niet erg overtuigend zijn… Dat het onderzoek maar gauw vooruitgang boekt!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 02/11/2011 - 15h59

Persbericht van de Franse Hoge Gezondheidsraad, 27 oktober 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Ziekte van Alzheimer: test uw kennis Geüpdatet op 14/01/2014 - 10h23

In België zijn er 85.000 personen met de ziekte van Alzheimer. Het aantal gevallen van dementie ligt nog twee keer hoger: dementie treft 9,3 % van alle bejaarden. Wat weet u precies over deze ziekte? Test uzelf via 10 vragen.

Is de ziekte van Alzheimer te voorkomen? Geüpdatet op 22/08/2011 - 14h33

Het is algemeen bekend dat het stimuleren van onze hersenfuncties en vooral dan van intellectuele prestaties bescherming kan bieden tegen de ziekte van Alzheimer . Vandaar ook de raad om kruiswoordraadsels te maken of andere dingen te doen waaraan le...

Twee keer meer ziekte van Alzheimer bij rokers Geüpdatet op 29/06/2004 - 00h00

Is de lijst nadelen van roken dan eindeloos lang? Deze keer hekelt een studie de effecten van roken op het risico van het ontwikkelen van Alzheimer, een neurodegeneratieve ziekte die des te zorgwekkender is omdat ze zich met een epidemische snelheid...

Meer artikels