Gemixt, gepureerd, fijngehakt, geraspt of met de vork geplet?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/12/2011 - 20h08
-A +A

De consistentie van de voeding van baby’s verandert geleidelijk aan. Het wordt eerst gepureerd of gemixt, later met de vork geplet en tot slot geraspt of fijngehakt. Die diversificatie moet u geleidelijk aan invoeren, afhankelijk van wanneer het zijn tandjes krijgt. Uw kindje zal dus al die fasen moeten doorlopen voor het hapklare brokken voorgeschoteld krijgt, zoals de grote mensen.

PUB

6 maanden: gemixte babyvoeding

Met 6 maanden eet uw baby zijn allereerste groenten of fruit gemixt. in het begin gaat het nog veeleer om proevertjes. Mix alles heel fijn, zonder klonters dus, en vermeng het met de babymelk. Geef het hem in zijn zuigfles, vooral in het begin. Daarna mag u eventueel overschakelen op een lepeltje. Als alles goed gaat, mag u de bereiding nadien verdikken door er minder melk onder te doen. Maar blijf de klonters mijden.

 

8 maanden: babyvoeding met de vork geplet

Rond 8 maanden, als uw baby zijn eerste snijtandjes heeft gekregen, kan hij iets minder vloeibaar voedsel krijgen om op te kauwen, bij voorkeur fijn geplet met een vork. U mag hem ook voor het eerst heel fijne vermicelli of kleine "alfabetlettertjes" geven.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/12/2011 - 20h08 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/12/2011 - 20h08
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Afwisseling is de boodschap! Geüpdatet op 20/04/2004 - 00h00

Tot drie maanden is melk het enige levensmiddel van uw baby. Nadien volstaat het witte vocht echter niet langer om in zijn behoeften te voorzien. Van dan af is afwisseling troef. Om het met een geleerd woord te zeggen: voedingsdiversificatie.

Vanaf wanneer slaapt een baby 's nachts door? Gepubliceerd op 14/10/2013 - 18h32

De slaap van een zuigeling is een van de grootste bekommernissen van jonge ouders. Een gezonde dosis geduld is de boodschap: wanneer baby's zowat vijf maanden oud zijn, slaagt ongeveer de helft erin zijn slaapritme aan te passen aan dat van de ouders...

Meer artikels