Gemengde salade met broccoli

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/04/2017 - 15h07
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
picknick
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 broccoli
1 bakje veldsla
1 tak selderij
10 kerstomaten
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
fleur de sel
versgemalen peper

PUB

Bereiding van een gemengde salade

Was de broccoli en haal er de roosjes af (verwerk de stelen in een soep). Dompel de roosjes 3 minuten onder in lichtgezouten kokend water, giet af en koel af onder koud water.

Was de veldsla en zwier hem droog.

Maak de selderij schoon en was hem. Snij hem in dunne reepjes.

Was de tomaten.

Doe alle groenten samen in een diepe schotel.
Maak een vinaigrette van de olie, het sap van de citroen en peper van de molen. Overgiet de salade ermee vlak voor het serveren.

Strooi op het laatste moment de fleur de sel erover, zodat het zout niet smelt. Let op voor de hoeveelheid, want elk zoutroosje vertegenwoordigt heelwat fijn zout.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 19/04/2017 - 15h07
PUB