Gemarineerde makreel met sinaasappel

Recept aangemaakt op 19/04/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/02/2016 - 10h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 makrelen van elk 400 g
2 sinaasappels (onbespoten)
4 kleine witte uien
2 venkelknollen
1 koffielepel korianderzaadjes
1 koffielepel grof gemalen peper
12 korianderblaadjes
PUB

Recept voor Gemarineerde makreel met sinaasappel: Bereiding

Vraag de visboer om de makreel te fileren. Leg de filets in een schotel.
Spoel de sinaasappels en schil er een van met een dunschiller. Snij de schil in staafjes (julienne) en dompel ze even onder in kokend water. Giet af en schrik meteen onder koud stromend water. Herhaal de handeling nog twee keer om al het bittere uit de schil te halen.
Pers beide sinaasappels uit en zet het sap opzij.
Maak de uien en de venkelknollen schoon, was ze en hak ze fijn.
Plet de korianderzaadjes.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpot en stoof de uien en de venkel 1 minuut al roerend.
Bestrooi met een beetje zout en doe er de koriander en grove peper bij.
Giet het sinaasappelsap erbij, roer en laat nog eens 5 minuten stoven.
Giet de inhoud van de pot op de visfilets. Dek de schotel meteen hermetisch af met huishoudfolie om te vermijden dat de warmte verloren gaat.
Laat de makreel 1 uur op kamertemperatuur in het nat afkoelen.
Hak de korianderblaadjes fijn en strooi ze over de vis. Dien op in de schotel.
Geef er een salade van veldsla bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 19/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 03/02/2016 - 10h37

Recept uit 'Nature simple, sain et bon' van Alain Ducasse en Paule Neyrat

Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB