Gelaagde omelet met spinazie en tomaten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 pak diepgevroren bladspinazie van 250 g
1 blik tomaten in stukjes
1 koffielepel olijfolie
8 eieren
zout
peper

Bereiding


Doe de spinazie in licht gezouten kokend water en kook zonder deksel gaar in 10 tot 15 minuten. Laat uitlekken en afkoelen. Pers er al met uw handen zoveel mogelijk vocht uit. Hak fijn met een mes of mix.
Breek 4 van de eieren in een kom, breng op smaak met een beetje zout en peper en klop ze stevig los met een vork.
Doe de spinazie erbij en klop opnieuw tot alles goed vermengd is. Breng verder op smaak met zout en peper.
Laat de tomaten goed uitlekken. Breek de 4 andere eieren in een kom en klop ze los. Doe de tomaten erbij en klop stevig dooreen. Breng op smaak met zout en peper.
Vet met een kwastje een omeletpan in met de olie. Giet de helft van de eieren met de tomaten erin en bak een omelet. Doe de omelet in een schotel en hou die warm.
Bak op dezelfde manier een tweede omelet met de helft van de eieren met de spinazie en leg de omelet boven op de eerste.
Bak nog een omelet met tomaten en leg die boven op de vorige.
Bak tot slot nog een omelet met spinazie en leg die boven op de drie andere. Geef een goede draai aan de pepermolen en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB