PUBLICITÉ

Gekonfijte wortelen met sinaasappel en kaneel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 24/03/2015 - 09h49
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 bosjes jonge wortelen
2 eetlepels olijfolie
1 sinaasappel (niet behandeld)
2 koffielepels azijn
1 kaneelstaafje
1 koffielepel kummel
1/2 citroen
4 takjes koriander
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de gekonfijte wortelen met sinaasappel en kaneel

Schraap de wortelen en snij ze in kleine stukken. Bak ze lichtjes aan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan, giet de olie weg en doe de wortelen opnieuw in de pot. Bestrooi met peper en zout en giet er de azijn en een glas water bij. Voeg de in stukken gesneden kaneel toe en de komijn. Plaats het deksel op de pot en laat 15 minuten stoven op een middelhoog vuur. Roer af en toe.

Schil intussen de sinaasappel met een dunschiller. Snij de schil in reepjes en blancheer ze in kokend water. Hou ze onder koud stromend water om ze snel te laten afkoelen.
Verdeel de sinaasappel in partjes en verwijder de vliesjes.

Haal het deksel van de pot. Haal de kaneel eruit. Doe het sap van de citroen erbij en glaceer de wortelen op een heel hoog vuur. Roer totdat het sap dikker wordt.
Doe de sinaasappelpartjes en de sinaasappelschillen erbij. Glaceer nog eens 2 minuten.

Schik de gekonfijte wortelen met de jus van sinaasappel en kaneel op een schotel. Versnipper de koriander en strooi over de schotel.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/03/2015 - 09h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ