Gekonfijte tomaat met bayonneham

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 23/08/2010 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Voorbereiding: 5 min. Bereiding: 30 min. Moeilijkheidsgraad: 1/5.

Recept voor Gekonfijte tomaat met bayonneham: Ingrediënten voor 4 personen 



12 trostomaten

8 sneetjes bayonneham of andere gerookte ham

4 augurken



Recept voor Gekonfijte tomaat met bayonneham: Bereiding


Was de tomaten en laat ze in hun geheel. Leg ze in een braadslee zonder vetstof en zet die in de oven. Draai de temperatuur op 180°C (gasstand 6). Laat de tomaten zo'n 30 minuten staan tot ze mooi gekonfijt zijn. 

Leg ze in een schotel..
Leg er de sneetjes ham bij.
Snij de augurken in schijfjes en verdeel die over de schotel.
Geef een stevige draai aan de pepermolen.


Strooi geen zout over de tomaten. De ham en de augurken zijn al zout genoeg. En zo voorkomt u ook dat ze bij het bakken te veel water afgeven.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/08/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB