Gekonfijte tomaat met bayonneham

Recept aangemaakt op 23/08/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/07/2017 - 10h14
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
5 minutes
Ingrediënten :

12 trostomaten

8 sneetjes bayonneham of andere gerookte ham

4 augurken



PUB

Recept voor Gekonfijte tomaat met bayonneham: Bereiding

Was de tomaten en laat ze in hun geheel. Leg ze in een braadslee zonder vetstof en zet die in de oven. Draai de temperatuur op 180°C (gasstand 6). Laat de tomaten zo'n 30 minuten staan tot ze mooi gekonfijt zijn. 

Leg ze in een schotel..
Leg er de sneetjes ham bij.
Snij de augurken in schijfjes en verdeel die over de schotel.
Geef een stevige draai aan de pepermolen.


Strooi geen zout over de tomaten. De ham en de augurken zijn al zout genoeg. En zo voorkomt u ook dat ze bij het bakken te veel water afgeven.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/08/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/07/2017 - 10h14
PUB