PUBLICITÉ

Gekonfijte sinaasappel met kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 13/03/2012 - 10h41
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

6 sinaasappels
50 cl Monbazillac wijn
200 gr poedersuiker
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 steranijs
50 gr pistachenootjes
enkele blaadjes verse munt
PUB

Bereiding voor gekonfijte sinaasappel met kruiden

Snij met een klein mesje de pistachenootjes in de lengte in 4. Doe ze in een kom, doe er folie over en bewaar ze fris.

Schil de sinaasappels. Haal de witte vliesjes weg. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

Warm de wijn op met 25 cl water, het sinaasappelsap, de suiker, de gesmolten vanille en de steranijs en laat koken tot deze mengeling de constistentie van een siroop heeft.

Doe dan de sinaasappels erin. Laat 10 tot 15 minuten koken en roer ze goed af en toe eens goed in de siroop.

Haal de sinaasappels er uit met een schuimspaan en leg ze op een bord.

Laat de siroop nog 10 tot 15 minuten koken tot de hoeveelheid wat kleiner is.

Haal de pot van het vuur en doe de sinaasappels er weer in. Laat ze 'compoteren'. Doe ze daarna op borden.

Steek de pistachesplinters erin en giet de siroop errond.

Versier de borden met muntblaadjes. U kan ze ook versieren met kaneelstokjes, een steranijs op elke sinaasappel leggen of versieren met een stukje chocolade.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 13/03/2012 - 10h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ