Gekarameliseerde ananas in een korstje met kirsch

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
1 rijpe ananas

Voor het deeg
2,5 dl halfvolle melk
1 vanillepeul
4 eierdooiers
15 gram suiker
15 gram bloem
1 klein glas kirsch
poedersuiker

Bereiding
Schil de ananas in haar geheel. Leg de groene bladeren apart voor de versiering.
Snij de ananas in ronde schijven van 1 cm dikte. Haal het hart er niet uit. Zet koel weg.
Maak het beslag klaar: breng de melk met de (in de lengte) gehalveerde vanillepeulen aan de kook. Doe de eierdooiers, de suiker en de bloem in een kom. Klop goed op tot het mengsel begint te schuimen.
Giet er beetje bij beetje de melk bij en giet dit mengsel dan in de melkkookpan. Breng op een zacht vuurtje aan de kook en laat indikken.
Haal de pot van het vuur. Giet het beslag in een kom. Laat afkoelen en zet koel weg. Doe de kirsch er pas bij als het goed is afgekoeld en meng goed.
Overgiet elke schijf ananas met deze crème en leg de schijven systematisch op elkaar tot de ananas weer haar oorspronkelijke vorm heeft.
Bestrooi met poedersuiker. Karameliseer de ananas met een kleine huishoudbrander. Prik er de bladeren in.
U kunt van dit dessert ook individuele porties maken. Voorzie per persoon 4 of 5 sneetjes.


Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB