Geitenkaastaart met spinazie

Recept aangemaakt op 05/03/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/11/2012 - 15h45
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1 taartbodem van kruimeldeeg
2 kg verse spinazie
1 teentje look
2 sjalotten
2 eierdooiers
3 halfdroge geitenkaasjes
6 fijne sneetjes ham
3 soeplepels vloeibare room
zout
peper
PUB

Bereiding van geitenkaastaart met spinazie

Verwarm de oven voor op 210° (gasoven 7). Doe de taartbodem in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in. Bedek de bodem met vetvrij papier en leg er een laag droge bonen op. Zet de vorm 20 minuten in de oven, haal hem eruit en haal het papier en de bonen weg.

Ontdooi de spinaziebladeren en doe ze in een kom. Pel de sjalotten, hak ze fijn en voeg ze bij de spinazie. Breek de eieren en scheid de eierdooiers en de eiwitten. Bewaar het eiwit voor een andere bereiding. Klop de eierdooiers goed los en meng ze onder de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de helft van de spinazievulling in de taartvorm. Snij de geitenkaasjes in schijven en schik de helft ervan op de spinazie. Giet de rest van de spinazie er overheen en leg de rest van de schijfjes geitenkaas erbovenop. Plaats in de oven en laat 20 minuten bakken.

De taart kan naar keuze warm of lauw worden opgediend.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 05/03/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/11/2012 - 15h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB