- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
Zalmmoten: 4
Tomaten: 750 g
Knoflook: 4 teentjes
Olijven: 8-tal
Tijm, laurier, versgemalen peper
Bent u op dieet en op zoek naar maaltijden die u kan nuttigen zonder bij te komen? Hieronder vindt u alvast een licht, gezond en evenwichtig gerecht. Smakelijk!
PUB
Bereiding van de gegrilde zalm met compote van tomaten
Ontdoe de tomaten van hun vel: snij een kruisje in de onderkant, dompel ze 30-60 seconden in kokend water en laat ze schrikken in (ijs)koud water. Haal de harde stengelaanzet eruit. De schil komt er nu gemakkelijk af.
Snij de tomaten in grote stukken en stoof ze tot compote samen met de hele teentjes knoflook, de olijven, een takje tijm en een half blaadje laurier.
Gril de zalmmoten op een niet al te warme gril of barbecue gedurende twee a drie minuten, al naargelang de dikte.
Serveer warm of lauw met de compote.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 06/02/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 07/07/2014 - 17h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ