Gegrilde tonijn met kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2012 - 09h57
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

4 teentjes look
1 ui
1 soeplepel paté van groene pepers
1 soeplepel paprika
1 takje oregano
5 soeplepels rum
10 cl ananassap uit blik (niet gesuikerd)
3 grote stukken tonijn
1 eigeel
zout, peper

Bereiding van gegrilde tonijn met kruiden

Schil de teentjes look en de ui, en snij ze fijn. Leg ze op een schotel.

Voeg de paté van peper, de paprika, de blaadjes oregano, de rum en het ananassap toe. Goed mengen.

Leg de sneetjes tonijn in deze marinade. Bedek de schotel met folie. Laat twee uur marineren en draai regelmatig om.

Grill de stukken tonijn gedurende 5 tot 8 minuten aan iedere zijde. Voeg zout en peper toe.

Filter de marinade in een zeef en druk goed aan om het maximum aan sap eruit te halen.

Doe het eigeel in een kom, en klop het beetje bij beetje onder de marinade (zoals bij een mayonaise). Apart serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2012 - 09h57
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB