Gegrilde tonijn met courgettes en aubergines

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/06/2013 - 10h12
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

6 lange courgettes
2 aubergines
2 blokjes gevogeltebouillon
1 takje tijm
1 laurierblad
10 peperbolletjes
1 soeplepel olijfolie
2 mooie stukken tonijn
Zout, peper

Bereiding van gegrilde tonijn met courgettes en aubergines

Was de courgettes en aubergines (schil ze niet). Snij ze in twee in de lengte. Haal de zaadjes weg. Snij de courgettes in blokjes en de aubergines in stukjes.
Warm de gevogeltebouillon op met de tijm, de laurier en de peperbolletjes. Wanneer het kookt gooit u de courgettes erbij. Laat ze koken op een stevig vuur gedurende 10 minuten. Haal ze eruit met een grote lepel en leg ze op een schotel met keukenpapier. Kook tegelijkertijd de stukjes aubergine in de bouillon. Laat ze goed uitlekken. Terwijl u de groenten kookt, snijdt u de stukken tonijn in twee.

Laat ze 2 tot 4 minuten grillen langs iedere zijde naargelang hun dikte. Voeg zout en peper toe. Leg ze op een bord. Warm een braadpan op met 1 soeplepel olijfolie. Doe de aubergines erbij, laat goed koken en roer goed. Leg ze naast de stukken tonijn. Warm dan de courgettes op in de pan, voeg zout en peper toe. Geef een goede draai aan de pepermolen alvorens op te dienen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/06/2013 - 10h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB