Gegrilde sardines met tomatensorbet

Recept aangemaakt op 31/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 07/07/2014 - 17h09
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

16 sardines
6 tomaten
enkele takjes basilicum
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
zout
versgemalen peper

Bereiding van de gegrilde sardines met tomatensorbet

Laat de sardines door uw visboer schoonmaken en ontschubben.

Ontvel de tomaten, verwijder alle zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.

Was en droog het basilicum en stroop de blaadjes af. Hou enkele trosjes apart.

Mix de tomaten, samen met de olijfolie, de azijn en de helft van het basilicum tot een mooie, smeuïge coulis.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Doe de coulis in de sorbetière. Als u geen sorbetière hebt, kunt u de coulis evengoed in een schotel doen en die in de diepvriezer zetten (ongeveer 2 uur). Roer dan wel regelmatig om met een vork.

Zet ook een glazen schaal (als het kan met voet) in de diepvriezer.

Maak, als de sorbet klaar, is balletjes en stapel die in een piramide in de goed gekoelde schotel. Zet de schotel weer in de diepvriezer tot net voor het opdienen.

Hak de rest van het basilicum fijn.

Spoel de sardines grondig om nog overblijvende schubben te verwijderen en droog ze. Bestrooi met zout en peper.
Gril ze aan weerskanten 2 minuten op een niet te hete barbecue of onder de ovengrill.

Leg ze op een schotel en geef enkele stevige draaien aan de pepermolen.
Strooi er het fijngehakte basilicum over. Prik de apart gehouden trosjes basilicum in de sorbetballetjes. Dien de vis en de sorbetschotel samen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 31/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 07/07/2014 - 17h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB