Gegrilde paprika's

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/08/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 tot 5 paprika's van verschillende kleuren
2 tot 3 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
piment d'Espelette (Baskische chilipeper)

Bereiding


Rooster de paprika's op de grill, of in de oven op 200°C tot er zich op de schil blaren beginnen te vormen en ze een beetje zwart ziet.
Laat de paprika's afkoelen en haal de schil er dan af. Snij ze doormidden, verwijder alle zaadjes en zaadlijsten en was ze onder de kraan om alle resten van de schil weg te krijgen.
Droog ze goed en snij ze in schijven. Leg ze in een schotel, strooi er zout en peper over of een beetje piment d'Espelette.
Besprenkel ze met de olijfolie. Draai alle schijfjes om zodat ze helemaal bedekt zijn met de olie.
Doe een vel huishoudfolie over de schotel of hevel ze over in een plastic doos met deksel en zet ze in de koelkast.
Deze gegrilde paprika's worden ze gegeten, als voorafje met geroosterd brood. Maar ze gaan ook heel goed bij gegrild vlees of gegrilde vis, of in een salade.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB