Gegrilde aubergines

Recept aangemaakt op 24/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/09/2013 - 12h33
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

3 tot 4 aubergines2 teentjes knoflook
2 tot 3 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
4 kruidnagels
4 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van de gegrilde aubergines

Was de aubergines, droog ze en snij ze in fijne repen.

Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Stroop de tijmblaadjes af en breek de laurierblaadjes.

Rooster of gril de aubergineplakken 2 tot 3 minuten aan weerskanten zonder vet. Bestrooi met zout en peper.

Leg ze in een schotel en strooi tussen elke laag een beetje tijm, knoflook, laurier en de kruidnagels.
Besprenkel met olijfolie en zorg dat alle plakjes wat krijgen. Druk met een lepel of met de handen aan tot de olie gelijkmatig verdeeld is.

Zet koel weg.
Maak de schotel als het kan de dag voordien klaar, dan kunnen alle aroma's zich mooi vermengen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 24/08/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/09/2013 - 12h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB