Gegratineerde selder met appel

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2014 - 08h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1 knolselder
2 appels
1 koffielepel olijfolie
2 eetlepels magere room (15%)
¼ bos kervel
zout
peper

Kinderen, maar ook mannen, mopperen wel eens als er groenten op tafel komen. Groenten zijn nochtans onmisbaar in onze voeding. Ze bevatten vezels, antioxidanten en andere stoffen die ons gezond houden. Hieronder vindt u een eenvoudige bereiding die in een wip klaar is en waarvan manlief en de kinderen zeker zullen smullen.

PUB

De bereiding van de gegratineerde selder met appel

Verwarm de oven op 230° (gasoven 7/8).
Maak de knolselder schoon.
Breng in een drukpan ruim water met wat zout aan de kook en doe er de selder in. Laat 10 minuten koken. Giet het water af, laat de selder afkoelen en snij hem in schijfjes.

Schil de appels, haal er het klokhuis uit en snij ze in schijfjes.
Vet met een kwastje een vuurvaste schotel in met de olijfolie. Schik de schijfjes selder en appel dakpansgewijs in de schotel. Wissel telkens een schijfje selder af met een schijfje appel. Giet er een half glas water over en de magere room. Breng op smaak met peper en zout.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Was de kervel, haal er blaadjes af en hak ze fijn. Strooi ze net voor het opdienen over de groenten.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 09/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 12/03/2014 - 08h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB