• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Getuigenissen (0)

Geen feest zonder chocolade!

Geen feest zonder chocolade!

De chocoladefans weten het maar al te goed: bij een feest hoort chocolade.

En ze mogen gerust zijn, zolang we maar maat houden heeft cacao – het hoofdbestanddeel van chocolade – tal van gezondheidstroeven. 

Chocolade is goed voor het hart

De preventieve cardiovasculaire effecten van chocolade zouden toe te schrijven zijn aan een verlaging van de bloeddruk (1).

Chocolade is goed voor de bloedvaten. Dat effect wordt toegeschreven aan de polyfenolen, meer bepaald aan de flavonoïden die in cacao zitten. Dat zijn krachtige antioxidanten.

Chocolade biedt bescherming tegen kanker

Naast polyfenolen levert fondant chocolade ook proanthocyanidines, een andere soort antioxidante stoffen. Ze vertragen de groei van kankercellen en remmen de ontwikkeling van de bloedvaatjes af die deze cellen voeden (2).

Cacao heeft dus kankerwerende effecten.

Artikel gepubliceerd door op 17/12/2013

Bronnen: (1) Taubert D. et coll., JAMA, 298 : 49-60, 2007 ; (2) Symposium Chocolat et Santé, Parijs, 22 juni 2010.

Vindt u het artikel interessant?