Geen feest zonder chocolade!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/12/2013 - 12h24
-A +A

De chocoladefans weten het maar al te goed: bij een feest hoort chocolade.

En ze mogen gerust zijn, zolang we maar maat houden heeft cacao – het hoofdbestanddeel van chocolade – tal van gezondheidstroeven. 

PUB

Chocolade is goed voor het hart

De preventieve cardiovasculaire effecten van chocolade zouden toe te schrijven zijn aan een verlaging van de bloeddruk (1).

Chocolade is goed voor de bloedvaten. Dat effect wordt toegeschreven aan de polyfenolen, meer bepaald aan de flavonoïden die in cacao zitten. Dat zijn krachtige antioxidanten.

Chocolade biedt bescherming tegen kanker

Naast polyfenolen levert fondant chocolade ook proanthocyanidines, een andere soort antioxidante stoffen. Ze vertragen de groei van kankercellen en remmen de ontwikkeling van de bloedvaatjes af die deze cellen voeden (2).

Cacao heeft dus kankerwerende effecten.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/12/2013 - 12h24

(1) Taubert D. et coll., JAMA, 298 : 49-60, 2007 ; (2) Symposium Chocolat et Santé, Parijs, 22 juni 2010.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Cacao: een goede gezondheidsbondgenoot Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

In volle feestperiode publiceerde Zwitserse onderzoekers de resultaten van een studie waaruit blijkt dat chocolade goed is voor de slagaders. Het gaat niet om alle soorten chocolade, maar wel om de pure variant met 70% cacao!

Zwarte chocolade of melkchocolade? Geüpdatet op 30/12/2003 - 00h00

Chocolade zou goed zijn voor hart en bloedvaten omdat hij antioxidanten bevat. Hun werking zou echter afgeremd worden door melk. Zwarte chocolade is dan ook beter voor uw slagaders dan melkchocolade!

Geen eindejaarsfeesten zonder chocolade Gepubliceerd op 22/12/2015 - 23h38

De eindejaarsfeesten zijn ondenkbaar zonder chocolade. Traditioneel bieden we onze gasten dan chocolade aan en daar valt echt niet aan te ontsnappen! Maar waarom zou u uw chocolade niet eens zelf maken? Het is echt niet moeilijk en het is een stuk go...

Chocolade is goed voor het hart Gepubliceerd op 09/04/2013 - 12h54

Chocolade krikt het moreel op als we een dipje hebben, dat weet iedereen. Maar chocolade is ook goed voor het hart . Een recente studie levert daar nog maar eens het bewijs van. Verstokte chocolade-eters zouden namelijk een kleiner risico lopen op ee...

Meer artikels