• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Gebraden lotte met look

Gebraden lotte met look
Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor twee personen


Lotte: 400 g
Citroen: 1
Aardnootolie: 1 eetlepel
Platte peterselie: 4 takjes
Look: 8 teentjes
Peper, zout

Het recept


Bereidingstijd: 30 minuten
Voorverwarm de oven op 200°C (stand 7). Spoel de lottefilet en leg hem op een ovenschotel. Pers de citroen en vermeng het sap met de olie, het zout en de peper. Ontblader de peterselie.
Giet het mengsel olie/citroensap op de lottefilet en wrijf erop, zodat het sap koen kan indringen.
Spoel de lookteentjes en leg ze in de schotel zonder ze te schillen.
Stop het gerecht ongeveer 20 minuten in de oven. Overgiet het regelmatig tijdens het bakken.
Haal de schotel uit de oven, leg de blaadjes peterselie op de lotte en stop de schotel opnieuw gedurende 5 minuten in de oven.
Bedek de schotel na het bakken met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten.
Versnij de lotte in de schotel. Druk de lookteentjes aan met een vork, zodat de pulp eruit komt. Ze zal zich vermengen met de saus.

Artikel gepubliceerd door op 11/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden