Gebraden konijn met venkel

Recept aangemaakt op 06/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 konijn
2 soeplepels olijfolie
20 cl witte wijn
3 koffielepels kalfsfond (poeder)
2 teentjes look
2 stukjes steranijs
1 takje rozemarijn
4 venkelknollen
PUB

Bereiding van Gebraden konijn met venkel



Versnij het konijn in stukken of vraag de slager om dat te doen.
Verhit de margarine en bak de stukken aan alle kanten aan. Haal ze uit de pot zodra ze mooi goudbruin zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi het vet weg.
Doe de stukken konijn terug in de pot en giet de wijn erbij. Bestrooi met de fond. Voeg de gepelde knoflookteentjes toe, samen met de steranijs en de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pot en laat 35 minuten stoven op een matig vuur. Keer de stukken herhaaldelijk om.
Maak de venkel schoon en snij de knollen in vieren. Kook ze 15 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en doe ze ongeveer 15 minuten voor het einde van de baktijd bij het konijn.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/10/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB