Gebraden kippenwit met mango

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Onderstaand recept bevat weinig vet, is licht en evenwichtig. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten?" en "Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen?". Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor twee personen


Kippenborsten: 2
Mango: 1
Boter: 5 g
Balsamicoazijn: 1 eetlepel
Poedersuiker: 1 koffielepel
Olijfolie: 1 koffielepel
Curry: 1 koffielepel
Sesamzaadjes: 1 dessertlepel
Peper en zout
Mangochutney

De bereiding


Bereidingstijd: 30 minuten
Snij de kippenborsten in plakjes.
Spoel de mango en snij hem in dunne schijfjes. Bak ze in een pan met boter op een zacht vuurtje, zodat ze niet zwart worden. Haal ze van het vuur zodra ze aan beide kanten goudbruin zijn, en schik ze op een bord.
Giet de balsamicoazijn in de pan, voeg er de suiker bij en meng goed met het kookvocht van de mango. Hou de suiker warm in een kommetje.
Bak in een andere pan de plakjes kip met de olijfolie, op een zacht vuurtje. Strooi er zout en curry op. Zijn de plakjes gebakken (3 tot 5 minuten aan beide kanten), haal ze dan uit de pan en leg ze op de schotel (giet het bakvet weg). Schik er de mango's rond en giet er de saus over. Strooi er sesamzaadjes op.
Serveer het gerecht met mangochutney.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB