Gebraden eend met look

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
Voor vier personen
Eend: 1
Lookknolletjes: 3
Droge witte wijn: 1 glas
Zout, peper

Warm de oven voor op 210°C (th.8). Wrijf de binnenkant van de eend in met peper en een beetje zout en verwijder het merendeel van het vet. Pel de teentjes van één lookknol en stop ze in de eend. Bind de eend toe. Leg de eend in een ovenschotel met een half glas water. Maak de overige lookteentjes vrij en leg ze in de ovenschaal zonder ze te pellen..
Zet de schaal 45 minuten in de oven. Na 20 minuten voegt u de witte wijn toe. Haal de schotel uit de oven, leg de eend op een warme schotel en bedek hem met aluminiumfolie. Verwijder de lookteentjes en leg ze op een bordje. Plet de teentjes fijn met een vork om pulp te bekomen. Doe de pulp in de pan en meng. Snij de eend in stukken. Voeg het kookvocht toe en meng. Deponeer de lookpulp naast de eend op de schotel en dien op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB