Gebraden ananas met kruiden en kokossorbet

Recept aangemaakt op 24/01/2011 - 15h02 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2011 - 10h14
-A +A
Voor :
5 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

40 cl Kokosmelk
1 Yoghurt
2 sinaasappelen
1 stuk gember van 3cm
1 stokje kaneel
1 sterretje badiaan
2 capsules kardemom
1 kleine ananas
PUB

Bereiding van de gebraden ananas met kruiden en kokossorbet

Klop de kokosmelk en de yoghurt samen. Zet erna in de diepvries.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Pers het sap uit de sinaasappelen. Schil een stukje van 3 cm gember, rasp het en voeg erna toen aan het sinaasappelsap. Voeg hier ook het stokje kaneel (in stukjes gesneden), het sterretje badiaan en de korrels van de 2 capsules kademom aan toe. Verwarm ze tot ze lichtjes beginnen te sudderen. Haal het van het vuur en leg er een deksel op. Laat 10 minuutjes intrekken.

Schil de ananas en snij ze in stukken. Haal met een (stans)mes het vezelige midden weg in stukjes. Leg ze stuk per stuk op een schotel. Giet de gekruiden sinaasappelsap erover.

Schuif 40 tot 50 minuten in de oven. En besprenkel regelmatig voor een betere cuisson.

Leg de warme stukken op de borden. Voeg een bol kokossorbet toe. Meteen opdienen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 24/01/2011 - 15h02 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 25/01/2011 - 10h14
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB