Gebakken staartvis met vijgen

Recept aangemaakt op 28/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/09/2014 - 14h08
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

300 gram staartvis
1 eetlepel olijfolie
1 klein glas witte wijn
1 koffielepel visbouillon in poedervorm
4 verse vijgen
3 eetlepels rode wijn
1 koffielepel paprikapoeder
zout
peper
PUB

Bereiding van de gebakken staartvis met vijgen

Snij de staartvis in stukken.
Verhit de olie in een pan en bak de vis even aan tot hij lichtjes bruin is.
Haal de vis uit de pan en laat hem uitlekken op een vel keukenpapier. Giet de olie weg.

Los de visbouillon op in de witte wijn.
Deglaceer met dit mengsel de bakresten in de pan. Breng heel even aan de kook.

Leg de staartvis opnieuw in de pan en bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje.

Snij de vijgen doormidden.

Verwarm de rode wijn in een kleine steelpan, leg de vijgen erin en laat ze 2 à 3 minuten pocheren.
Haal ze uit de pan en leg ze op een warme schotel.

Haal de staartvis uit de pan en leg ook die op de schotel. Bestrooi met paprikapoeder.

Doe het kookvocht van de vijgen bij dat van de staartvis en roer. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Laat nog heel even koken en giet de saus over de vis.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 28/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/09/2014 - 14h08
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB