Gebakken kwartels met morieljes

Recept aangemaakt op 16/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/12/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram verse morieljes
4 kwartels
1 eetlepel cognac
25 cl witte wijn
3 eetlepels room
zout
peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C (Gasstand 8). Was de morieljes al roerend even in een bak water tot al het zand eruit is. Laat ze uitlekken en dep ze droog met een schone keukenhanddoek. Snij ze in de lengterichting doormidden. Stop één halve morielje in de buik van elke kwartel, strooi er ook wat zout en peper in en giet er ook een scheutje cognac in. Bind de kwartels goed dicht met keukengaren. Leg de kwartels in een ovenschotel en zet die 5 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven en verlaag de temperatuur tot 180 °C (Gasstand 6). Leg de morieljes rond de kwartels. Overgiet met de witte wijn en de room en bestrooi lichtjes met zout. Zet de schotel nog eens 20 minuten in de oven en besprenkel de kwartels geregeld met het kookvocht. Dien de kwartels en morieljes op in de schotel. Geef net voor het opdienen nog een goede draai van de pepermolen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 16/12/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/12/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB