PUBLICITÉ

Gebakken kalfslapjes met groente en paprika

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/11/2013 - 15h48
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

Kalfslapjes: 500 g
Courgettes: 3
Wortelen met loof: 1bundel
Witte ui: 1
Trostomaten: 4
Tijm: 1 takje
Olijfolie: 1 eetlepel
Witte wijn: 2 glazen
Paprika: 1 afgestreken koffielepel
zout, peper
PUB

Bereiding van de gebakken kalfslapjes met groente en paprika

Verwijder het vet van de stukjes kalfsvlees.

Was de courgettes, snijd ze in lange reepjes met een klein mes (verwijder de uiteinden).
Schil de wortelen en snijd ze in staafjes.
Maak de witte ui schoon en snijd ze in fijne ringen.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in stukjes.

Laat een pot gezouten water met een takje tijm opwarmen.

Laat de stukjes kalfsvlees in een braadpan aan alle kanten goudbruin worden. Haal ze eruit en leg ze op keukenpapier.
Leg vervolgens de uiringen in de pan en laat ze fruiten. Laat gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Voeg de tomaten toe en laat nog 10 minuten koken.

Tegelijkertijd doet u de courgettes en wortelen in de pot kokend water met tijm. Laat ze er 10 minuten koken.

Voeg de stukjes kalfsvlees in de braadpan toe. Giet 2 glazen witte wijn over het vlees. Voeg een beetje zout toe en een koffielepel paprika.
Laat 15 tot 20 minuten sudderen zonder het deksel en roer regelmatig.

Laat de courgette en wortelen uitlekken en voeg ze toe in de braadpan. Laat nog 10 minuten meesudderen.

Haal het vlees en de groenten uit de pan en leg ze op de dienschaal. Laat het kookvocht inkoken. Kruid met zout, peper en paprika.
Giet het vocht over de stukjes kalfsvlees.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/11/2013 - 15h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ