Gebakken eendenfilet met sjalotjes en prinsessenboontjes

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2016 - 10h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

500 tot 600 gram prinsessenboontjes
2 eendenfilets
3 sjalotjes
enkele takjes bieslook
1 klein glaasje
maderawijn
fleur de sel
zout & peper

Dit gerecht is met weinig vet bereid en dus licht. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Smakelijk!

PUB

Bereinding van het gebakken eendenfilet met sjalotjes en prinsessenboontjes

Maak met een mespunt enkele schuine inkervingen in de filets. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.

Breek de eindjes van de boontjes ad en was ze. Spoel ook het bieslook.

Verwarm wat water in het stoomtoestel. Leg de boontjes in een vak en stoom ze gaar in 8 tot 10 minuten of langer, als u ze iets minder knapperig wilt. Haal de boontjes uit het stoomtoestel. Laat ze wat afkoelen en bind ze in bundeltjes met een takje bieslook. Hou ze warm.

Verhit een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof). Leg de filets er met de velkant naar onderen in zodra de pan goed heet is. Laat 5 tot 6 minuten op een zacht vuur bakken. Draai de filets dan om en bak ze nog eens zo lang of langer al naargelang of u ze rozig of goed doorbakken wilt.

Leg de filets op een voorverwarmd bord. Bestrooi de vleeskant met wat fleur de sel. Giet het vet in de pan weg, maar wrijf de pan niet schoon. Doe de sjalotjes erin, roer goed en laat ze op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren lichtjes bruinen.

Doe de maderawijn erbij. Schrap de bakresten los en deglaceer ze. Laat lichtjes inkoken.

Verwarm de boontjes opnieuw in het stoomtoestel. Snij de eendenfilets in dunne repen en snij al het vet weg.

Leg ze op een schotel. Giet het sap in de pan bij het braadvocht en laat het nog heel even koken.

Giet de saus over de filets. Leg de boontjes ernaast en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 05/10/2016 - 10h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB