- Voor :
- 2 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 25 minutes
- Ingrediënten :
-
Mini-artisjokken: 1 boeket
Citroen: 1
Ui: 1
Wortelen: 1
Olijfolie: 1 eetlepel
Bosje peterselie of tijm: 1
Witte wijn: 10 cl
Zout, peper
Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.
PUB
Bereiding van sauté van artisjok
Snij de staart van de mini-artisjokken, neem de buitenste bladeren weg, snij de bovenkant van de bladeren en snij ze vervolgens in twee of vier stukken (naargelang de grootte). Leg ze in een slakom met wat water met citroensap, zodat ze niet zwart worden.
Pel de ui en hak hem fijn. Schil de wortel en snij hem in fijne schijfjes.
Laat de ui en de wortelschijfjes in een stoofpan bruinen met wat olie.
Voeg vervolgens de stukjes artisjok, het bosje peterselie en de witte wijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
Dek de stoofpan af en laat gedurende vijftien minuten stoven op een matig vuur.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 12/02/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 09/03/2015 - 15h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ