Gebakken ananas

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
picknick
PUB

Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
125 gram fijne suiker
1/2 glas water
4 vanillepeultjes
1 koffielepel gember in poedervorm
1 ananas

Bereiding
Maak een siroop door de suiker, het water en de opengesneden en uitgehaalde vanillepeulen aan de kook te brengen. Laat de siroop zachtjes koken tot ze lichtbruin begint te worden. Verwarm de oven voor op 230 °C.
Snij de bovenkant van de ananas af en schil de vrucht dan. Leg ze in haar geheel in een ovenschotel.
Doe de gember bij de siroop en meng goed. Giet de siroop op de ananas en zet de schotel in de oven. Laat ongeveer 45 minuten bakken en overgiet geregeld met het braadvocht.
Haal de schotel uit de oven. Laat de ananas afkoelen en snij ze in schijven. Overgiet ze met de lauwe of koude siroop.
U kunt bij de ananas ook vanille-ijs serveren.


Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB