Gebakken ananas met vanille in een sausje van kiwi

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts

's Winters is het aanbod aan fruit eerder beperkt. Ananas is dan de ideale oplossing om vezels en vitamine C binnen te krijgen. Er zijn heerlijke desserten mee te maken, maar je kunt de vrucht ook verwerken in een maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 kiwi's
2 limoenen
8 schijven ananas (vers of op sap)
1 vanillepeul
3 eetlepels suiker

De bereiding


Halveer de kiwi's en haal er met een kleine lepel het vruchtvlees uit. Mix het of prak het fijn met een vork en zet het koel weg.
Schil een limoen met een dunschiller (haal er alleen het groen af) en snij de schil in fijne reepjes. Pers de limoenen uit en hou het sap apart.
Breng water aan de kook in een kookpot, blancheer de limoenreepjes ongeveer een minuut en schrik ze onmiddellijk onder koud stromend water.
Giet een glas water in een kookpot en voeg er de suiker bij. Breng de siroop aan de kook. Konfijt de reepjes limoen 15 minuten op een zacht vuurtje en giet ze af.
Snij de vanillepeul in de lengte open. Schraap er met de botte kant van een mes het merg uit en smeer dit over de schijven ananas. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de ananasschijven aan elke kant 2 tot 3 minuten. Overgiet ze tegen het eind van de baktijd aan met het limoensap.
Giet de koude coulis van de kiwi's in een schotel en schik er de ananasschijven op, samen met het braadvocht. Bestrooi met de gekonfijte limoenreepjes en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB