Gebakken ananas en bouillon van ananasschil met kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Recept voor Gebakken ananas met bouillon van ananasschil met kruiden: Ingrediënten voor 4 tot 6 personen


1 ananas
80 g suiker
2 stuks steranijs
1 kaneelstaafje
1 kruidnagel
1 mespunt korianderzaadjes
20 g boter

Recept voor Gebakken ananas met bouillon van ananasschil met kruiden: Bereiding


Schil de ananas met een scherp mes en was de schil onder de kraan.
Doe de schil in een kookpot samen met de suiker en de kruiden. Vul met water tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Haal de pot van het vuur, dek af en laat trekken.
Filter de bouillon zo gauw die koud is en zet hem opzij.
Snij het vruchtvlees van de ananas in schijven. Snij het vezelige hart eruit.
Laat de boter in een pan smelten en leg de ananasschijven er naast elkaar in zo gauw de boter begint te schuimen. Bak ze aan weerskanten 2 minuten, haal ze eruit en leg ze op een schotel. Giet er de kruidige bouillon over en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2010 - 00h00 Recept gebaseerd op een recept van Sonia Ezgulian (voor de bouillon met kruiden): "Les épluchures, 10 façons de les préparer", Editions de l'épure.
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB