Gebakken abrikozen met honing

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 16h13
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

1 kilo abrikozen
1 onbespoten citroen
2 limoenen
50 gram honing
5 kaneelstaafjes
5 sneetjes honingkoek

Bereiding van de gebakken abrikozen met honing

  • Was de abrikozen en droog ze af.
    Snij ze in tweeën en haal er de pitten uit.

  • Was de citroen en snij hem in vieren.

  • Pers de limoenen uit.

  • Doe de honing, de kaneelstaafjes, het sap van de limoenen en de citroen in een kookpot.
    Laat 5 minuten koken op middelhoog vuur tot het mengsel een beetje begint te karamelliseren.

  • Stop intussen de sneetjes honingkoek in een broodrooster.

  • Doe de abrikozen in de pot, draai het vuur hoger en laat nog eens 2 tot 3 minuten koken.

  • Roer de abrikozen intussen zodat ze wat bruin worden.

  • Giet ze in een grote schotel. Leg er de sneetjes honingkoek rond.
    Dien lauwwarm op.
Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 16h13
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB