Gebakken abrikozen met honing

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 16h13
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 kilo abrikozen
1 onbespoten citroen
2 limoenen
50 gram honing
5 kaneelstaafjes
5 sneetjes honingkoek
PUB

Bereiding van de gebakken abrikozen met honing

  • Was de abrikozen en droog ze af.
    Snij ze in tweeën en haal er de pitten uit.

  • Was de citroen en snij hem in vieren.

  • Pers de limoenen uit.

  • Doe de honing, de kaneelstaafjes, het sap van de limoenen en de citroen in een kookpot.
    Laat 5 minuten koken op middelhoog vuur tot het mengsel een beetje begint te karamelliseren.

  • Stop intussen de sneetjes honingkoek in een broodrooster.

  • Doe de abrikozen in de pot, draai het vuur hoger en laat nog eens 2 tot 3 minuten koken.

  • Roer de abrikozen intussen zodat ze wat bruin worden.

  • Giet ze in een grote schotel. Leg er de sneetjes honingkoek rond.
    Dien lauwwarm op.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 16h13
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB