Gazpacho van yoghurt / komkommer met munt en knapperige garnituur

Recept aangemaakt op 05/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/05/2017 - 15h32
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 komkommers
1 avocado
1 teentje look
5 cm gember
½ bosje munt
2 potjes yoghurt natuur
20 cl halfvolle melk
5 eetlepels sherryazijn
2 tot 3 eetlepels tamarindepuree
2 mespunten piment d'Espelette
3 eetlepels olijfolie
1 appel (granny smith)

PUB

Bereiding van de gazpacho van yoghurt / komkommer met munt en knapperige garnituur

Schil de komkommers en verwijder alle zaadlijsten.
Snij ongeveer een derde van één komkommer af en houd opzij. Snij de rest in stukken.

Snij de avocado open, verwijder de pit en haal beide helften er met een lepel uit.

Pel het teentje look en de gember en hak alles fijn.

Hak de muntblaadjes fijn en hou twee eetlepels apart.

Doe de rest samen met de yoghurt, de melk, de azijn, de tamarindepuree, 1 mespunt piment d'Espelette, 40 cl koud water en de olijfolie in een blender en mix alles 1 tot 2 minuten.
Kruid met zout, geef een goede draai aan de pepermolen en zet koel weg.

Maak de knapperige garnituur klaar
Schil de appel, snij hem doormidden, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes (brunoise) van ongeveer 5 mm dikte.

Versnijd de apart gehouden komkommer op dezelfde manier.

Doe alles in een grote kom, samen met de apart gehouden munt. Kruid met zout en peper.
Giet de gazpacho in een soepterrine of meteen in diepe borden. Verdeel de garnituur erover.

Bestrooi met de rest van de Espelettepeper en dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/07/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 29/05/2017 - 15h32

Recept uit "Nature, simple, sain et bon" van Alain Ducasse en Paule Neyrat

PUB